0

Mak Diana Danielle : Biarlah Farid Kamil Nak Cakap Apa!

01-Ibu-Diana-Danielle-Enggan-Ulas-Lanjut-Kenyataan-Twitter-Farid-Kamil-ROTIKAYA

Diana Danielle tentu pening sekarang kan dengan isu antara mak dia dengan suami, Farid Kamil. Farid Kamil fikir pendek bila cerita pasal masalah hubungan dengan mak mertua dekat Twitter.

Heloo twitter tu bukan tempat yang sesuai untuk buat macam tu lah. cerita masalah keluarga macam tu sama macam menganiaya dan memburukkan maruah orang lain. Jatuh maruah mak mertua dia. Apa punya menantu lah macam nih.
ibudd

ibudd2

Majlis-Pernikahan-Farid-Kamil-Diana-Danielle-226mesti mak mertua dia kecik hati dalam diam.

“Biarlah dia nak kata apa, saya senyum saja. Doakan yang baik baik untuk mereka. Itu saja yang mampu saya lakukan,” ujar ibu mertua Farid Kamil ini ringkas menjawab persoalan media. – RotiKaya

 

 

0

Nur Fazura & Restoran House of Doll

Fazura EH!Nur Fazura ni lawa gila r. Sangattttt lawa

FazuraSudah berjaya dengan business baju, House of Doll, lepas ni Fazura bakal buka restoran pulak. Dah lah cantik kaya pulak tu. Gilos!!

Pelakon yang mulai popular menerusi siri TV Gol & Gincu, Nur Fazura bersyukur dengan penerimaan peminat terhadap label fesyen yang diterajui House Of Doll dan kini dalam perancangan membuka sebuah restoran yang mana bakal menggunakan jenama yang sama.

fazura1

fazura2

fazura3Menurut pelakon yang baru sahaja tamat penggambaran di Konya & Capadoccia, Turki Fazura sempat berkongsi satu menu mereka yang amat digemarinya dan mahu diletakkan di dalam menu di restoran yang bakal dibuka nanti.

“Ada satu turkish dish ini yang amat saya gemari, dia diperbuat dari roti dan rasanya pun sangat sedap. Sampai sekarang saya masih terbayangkan keenakkan makanan tersebut dan inshaallah, say akan masukkan di dalam menu nanti,” ujarnya yang ditemui di majlis pelancaran Lux Scentsational Lounge, semalam.

Amat meminati makanan itu merupakan antara sebab perniagaan makanan menjadi pilihannya namun begitu Fazura bagaimanapun tidak mahu bercerita lanjut mengenai restoran yang dijangka bakal dibuka di Sabah dan Sarawak nanti kerana semuanya masih dalam perancangan.

“Saya bercadang buka restoran di sana kerana memikirkan ramai juga peminat saya yang berasal dari sana dan tidak dapat turun ke Kuala Lumpur untuk berjumpa dengan saya. Saya terharu dengan effort mereka. Restoran ini kiranya sebagai tanda terima kasih kepada mereka.”

Ditanya tentang keseimbangan raut wajahnya yang kekal cantik ditambah bentuk badan yang menawan Fazura dengan nada bergurau menekankan senaman amat penting untuk kekal bertenaga seperti sekarang.

“Walaupun Faz suka makan, tapi workout 3 kali seminggu tak lupa. Itu yang Faz amalkan, serta Faz juga akan pastikan memakai syampu rambut dan juga perapi dari bahan organik sahaja”

0

Zalora : Falling Feathers by Jovian Mandagie

 

jovian8

jovian9

Jovian Mandagie for Zalora Malaysia, Falling Feathers Collection nama diberi. Kini sudah boleh dibeli! Hebat tak aku  bagi pepatah? kahkah

jovian10

Anyway, koleksi terbaru Zalora kerjasama bersama Zalora kini boleh didapati di website utama Zalora Malaysia mulai semalam atau kelmari rasanya. Eksklusif hanya untuk Zalora, korang tak akan dapat koleksi ini di tempat lain selain di sana. Jovianista, mulakan lah membeli di sana 🙂

jovian11

Cantik sangat detailing dia. Simple tapi kemas. kalau ada sesetengah fashion designer selambak labuci dia letak ko! Contohnya macam pereka fesyen untuk Siti Nurhaliza tuh. Sarat barat manik dekat baju yang tengok pun sakit mata.

jovian13Oh ye, sebab aku tak nak lambat dan sebelum kehabisan stok aku dah chop dulu Jovian Mandagie for Zalora Fajeeda Pink tuh. Bukan aku bayar so aku pilih je yang paling berkenan di hati. hiksssss untunglah badan ada orang nak belanja. Terima kasih baby boo!

0

Bekas Isteri Jimmy Shanley Hamil Anak Luar Nikah

015603262

Dulu mungkin dorang macam ni kot masa awal2 kawen dulu. Bahagia je aku tengok kalau tak bahagia tak kan dorang kawen.

Betul tak?

Tapi kenapa dorg boleh gaduh sampai cerai anak dah lahir pun masih belom settle.

Naik turun mahkamah dah tentu ar kan campur pulak isu dekat surat khabar, tv, radio ramai mengata.

anak%2520Jimmy%2520Shanley%25207

Anak dorang comel tapi lama tah tak nampak kan.

Jimmy ShanleyTapi aku baru baca dari blog Budiey Jimmy Shanley buat statement Suhaila mengandung anak luar nikah. aku terkejut beruk bila baca. WTH kan. Jom baca

Pengacara Jimmy Shanley memberitahu Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam bahawa isterinya, Nursuhaila Eliani Suhaimy mengaku mengandung anak luar nikah dan mengugut mahu menggugurkannya jika kandungan itu benar anak Jimmy. Katanya, Nursuhaila membuat pengakuan menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) pada petang 24 Januari 2011 selepas dia menegur isterinya itu, yang didapati masih berjudi. Jimmy memberi keterangan dalam perbicaraan tuntutan nusyuz dan kembali taat yang difailkan terhadap Nursuhaila pada 3 dan 27 Januari tahun lalu.

Menjawab soalan peguam syarie Mohd Noor Aizan Mohd Idrus, Jimmy berkata, pengakuan Nursuhaila itu adalah salah satu sebab mengapa dia mendakwa isterinya nusyuz.

Jimmy yang membacakan SMS Nursuhaila di hadapan Hakim Syarie, Saharusin Selamat:

“SMS isteri berbunyi; Kalau I mengandung pun confirm anak you ke? Ni Mr Jimmy, I dah buanglah anak you tu kalau I mengandung. Saya balas SMS dan bertanya anak siapa awak mengandung? Dia jawab; Anak haram. Mampus pi lah anak siapapun. Ada aku kisah.”

Jimmy antara lain memberitahu sudah banyak kali memberikan nasihat kepada Nursuhaila berhubung perkahwinan mereka. Malah katanya, Nursuhaila pernah bertindak keluar rumah dan hilang selama 16 hari sebagai protes dengan teguran bapa sendiri mengenai rumah tangga mereka. Dia juga memberitahu ada menghantar SMS merayu isterinya berubah dan meminta ampun kepada ibu bapa.

Pasangan tersebut diijabkabulkan pada 1 Oktober 2010 di rumah keluarga perempuan di Sunway Rahman Putera, Sungai Buloh dengan hantaran sebanyak RM31,186 bersempena dengan tarikh lahir Nursuhaila yang jatuh pada 31 Januari 1986.

0

Ibu : Afiq Muiz Anak Derhaka, Buang Keluarga

Afiq Muiz Di Label Anak Derhaka-2

Kenal tak pelakon baru nak naik nama Afiq Muiz? Adik aku suka betol dia nih pasai apa pun aku tak tahu lah. Konon hensem, sekali dapat cerita terbaru ni terus hilang hensem. Sewaktu orang lain sambut Hari Ibu baru2 nih, Afiq Muiz mungkin sambut dengan awek dia yang dipuja sangat sampai dia digelarkan ‘anak derhaka’ buang keluarga sendiri. Rintihan ni datang bukan dr orang luar tp datang dari mak dia sne

 

Afiq Muiz Di Label Anak Derhaka-1

 

Menurut ibunya, “Dia sudah berubah… seperti anak derhaka,” luah Hasliza Mohd, 48, ibu pelakon baru Afiq Muiz yang benar-benar kecewa dan sedih dengan perubahan sikap anaknya itu sejak bergelar pelakon.

“Afiq sudah berubah. Dia sudah lupa bagaimana saya menjual burger untuk membantu dia berjaya dalam dunia seni.

“Ke hulu ke hilir saya bawa dia untuk di angkat menjadi artis berjaya dengan wang menjual burger. Hari ini apabila dia sudah berjaya, dia telah lupa semua itu,” ujar Hasliza sebak meluahkan rasa hatinya secara eksklusif kepada mStar Online ketika ditemui di sebuah restoran di Cheras pada Isnin.

7050333555_493f9cbb78_o

Ni lah Afiq Muiz! Pernah berlakon sama dengan blogger famos amos Hanis Zalikha untuk drama TV3. Hasliza terpaksa membuat pendedahan tersebut kerana hatinya sudah hancur selepas melihat perubahan Afiq, 20, yang disifatkannya sudah lupa diri apatah lagi sejak dikatakan mempunyai hubungan dengan seorang pelakon wanita.

Malah pelakon remaja itu juga sudah tidak lagi tinggal bersama ibunya tetapi memilih untuk hidup berdikari bersama rakan-rakannya yang lain.

Hasliza berkata, Afiq yang sebelum ini seorang anak yang baik dan mendengar kata telah berubah menjadi panas baran dan bersikap kurang ajar serta hilang perasaan sayang kepada adik-adiknya.

“Saya tidak tahu adakah tindakan membuat kenyataan ini kepada media akan memulihkan kami sekeluarga atau menjauhkan lagi hubungan saya dan Afiq.

“Tetapi rasanya inilah saja cara untuk dia (Afiq) membuka mata dan hati bahawa apa yang dilakukannya sekarang adalah salah.

“Dia telah menderhaka terhadap ibunya dan bersikap baran terhadap adik-adiknya sedangkan sebelum ini Afiq cukup penyayang orangnya.

“Tetapi sejak dia mempunyai kekasih kelakuannya tidak lagi seperti dulu,” katanya.

Lebih daripada itu ibu ini mendedahkan, dia turut menerima mesej khidmat pesanan ringkas (SMS) daripada kekasih Afiq yang berbaur ugutan dan kasar bahasanya.

Malah lebih terharu Hasliza hanya mengetahui kononnya Afiq hendak berumahtangga menerusi laporan media.

Tambah Hasliza lagi dia turut terperanjat apabila membuat semakan menerusi akaun bank Afiq, anaknya itu telah menghabiskan wang RM30, 000 dalam masa sebulan.

“Saya sanggup membuat apa saja agar Afiq kembali ke pangkuan kami dan saya mahu dia kembali sedar asal usulnya yang datang dari keluarga susah. Ingat jasa ibu, ayah dan adik-adik ketika kami sama-sama mahu namanya naik dalam industri seni.

afiq_20glam

“Saya sayangkan dia dan hanya mahu dia kembali seperti dulu. Kerana dia salah seorang anak yang soleh dan tidak pernah melukai hati ibu bapanya,” katanya.

Sebelum mengakhiri pertemuan dengan mStar Online, Hasliza berharap pendedahan ini akan membuka hati anaknya itu untuk berubah.

“Afiq… Umi (ibu) sayang Afiq. Jangan tinggalkan Umi… kembalilah pada Umi dan ingatlah… syurga itu di bawah telapak kaki ibu,” katanya sedih.

Sementara itu Afiq yang dihubungi berkata, dia dan ibunya tidak mempunyai sebarang masalah dan merasakan ada pihak yang cuba memburuk-burukkan dia kepada keluarga dan pihak media.

“Saya tak ada masalah dengan ibu dan keluarga yang lain. Siapa yang pandai-pandai buat cerita seperti ini?

“Kenapa mereka mahu memburukkan saya? Gosip seperti ini membuatkan saya tertekan dan kalau boleh saya tidak mahu layan lagi,” tegasnya.

muiz

 

Balik r Afiq ke rumah mak jenguk dia. buat apa layan perempuan konon awek macam tuh?

0

Gambar Nikah Jehan Miskin dan Pra Perkahwinan

ROTIKAYA_068-Gambar-Sekitar-Majlis-Pernikahan-Jehan-Miskin-Julie-Rhee-ROTIKAYA

 

Diam2 tiba2 pelakon Jehan Miskin umumkan bakal berkahwin. Aku terkejut gila. Dulu aku suka tengok waktu dia kapel dengan pelakon Jue tu. tapi diorang dah clash lama. Jehan Miskin menamatkan zaman bujang dia dengan gadis Korea. Kau ada bini Kpop? Hahaha

Jom kita tengok gambar pra perkahwinan dan majlis nikah Jehan Miskin dan Julie Camelia Rhee 🙂

ROTIKAYA_069-Gambar-Sekitar-Majlis-Pernikahan-Jehan-Miskin-Julie-Rhee-ROTIKAYA

ROTIKAYA_070-Gambar-Sekitar-Majlis-Pernikahan-Jehan-Miskin-Julie-Rhee-ROTIKAYA

ROTIKAYA_072-Gambar-Sekitar-Majlis-Pernikahan-Jehan-Miskin-Julie-Rhee-ROTIKAYA

ROTIKAYA_073-Gambar-Sekitar-Majlis-Pernikahan-Jehan-Miskin-Julie-Rhee-ROTIKAYA

ROTIKAYA_075-Gambar-Sekitar-Majlis-Pernikahan-Jehan-Miskin-Julie-Rhee-ROTIKAYA

ROTIKAYA_077-Gambar-Sekitar-Majlis-Pernikahan-Jehan-Miskin-Julie-Rhee-ROTIKAYA

ROTIKAYA_101-Gambar-Sekitar-Majlis-Pernikahan-Jehan-Miskin-Julie-Camelia-Rhee-ROTIKAYA

ROTIKAYA_144-Gambar-Sekitar-Majlis-Pernikahan-Jehan-Miskin-Julie-Camelia-Rhee-ROTIKAYA

ROTIKAYA_145-Gambar-Sekitar-Majlis-Pernikahan-Jehan-Miskin-Julie-Camelia-Rhee-ROTIKAYA

ROTIKAYA_148-Gambar-Sekitar-Majlis-Pernikahan-Jehan-Miskin-Julie-Camelia-Rhee-ROTIKAYA

ROTIKAYA_151-Gambar-Sekitar-Majlis-Pernikahan-Jehan-Miskin-Julie-Camelia-Rhee-ROTIKAYA

ROTIKAYA_153-Gambar-Sekitar-Majlis-Pernikahan-Jehan-Miskin-Julie-Camelia-Rhee-ROTIKAYA

 

Cantik sama padan. Semoga kekal ke akhir hayat dan dikurniakan zuriat. Amin.

0

Jom Tengok Koleksi Eksklusif Rizalman for Zalora 2013 !

Haluuuuuu korang ingat lagi tak last week aku ada update pasal koleksi terbaru Zalora? Ok time tu kalau tak silap belum launch lagi kot tapi sebab aku google sana sini dapatlah info. Tapi sekarang ni koleksi terbaru Rizalman for Zalora 2013 Collection dah boleh didapati di laman utama website Zalora Malaysia. Best wuiiiiii korang memang kena ah tengok! Ada banyak yang lawa2. Aku suka sangat sebab baju kurung, kaftan dan jubahnya diberikan sentuhan moden oleh Rizalman Ibrahim.

rizalman4

rizal9

rizalman

rizal10 (1)

 

So sekarang dah boleh lawati website diorang untuk tengok koleksi penuh 🙂

Selain tu korang yang pakai iPhone canggih tu download lah Zalora iOS App yang baru dilancarkan. Get in touched with latest news from Zalora. Hebat tak? Korang boleh shopping thru hp skrg nih.

ios

ios1